Over mij

In 1975 ben ik begonnen met mijn studie geneeskunde aan de universiteit van Groningen. Na een stage bij het Brandwonden centrum van het Universiteits hospitaal van Zurich besloot ik mij te specialiseren in de plastische chirurgie.

De opleiding tot plastisch chirurg heb ik gevolgd in het Academisch Ziekenhuis en het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis te Utrecht.

Eenmaal klaar met mijn opleiding in 1991 heb ik mij in het AZU toegelegd op de reconstructies van het hoofd-hals gebied, met name na ingrepen in verband met kwaadaardige ziekten.  Mijn speciale interesse voor het gezicht is in die periode gewekt.

Na gewerkt te hebben in het Medisch Spectrum Twente en Kliniek Klein Rozendaal ben ik in 1996 gevraagd te komen werken in het Antonius ziekenhuis te Nieuwegein.

In het Antonius ziekenhuis ben ik als opleider betrokken geweest bij de opleiding van plastisch chirurgen.

Door de groei van mijn cosmetische praktijk werd ik in 2008 gedwongen een keuze te maken tussen mijn ziekenhuis werk en mijn werk in een Zelfstandige Kliniek.

Ik heb gekozen om volledig in een kliniek te gaan werken vanwege de kleinschaligheid en omdat de patiënt er nog echt centraal staat.

Maar met name heb ik voor de kliniek gekozen omdat ik mij er volledig toe kan leggen op de correcties van het gezicht, zoals de facelift, ooglid correcties.

Juist in de Velthuiskliniek worden mij alle mogelijkheden geboden om me toe te leggen op dat stukje van de plastische chirurgie wat ik het leukst, het spannendst en het meest uitdagend vind. Het gezicht, en met name het ouder wordende gezicht.

In de periode van 1991 tot nu heb ik de cosmetische chirurgie zien groeien van een kleine onderafdeling van de plastische chirurgie tot een groot vakgebied wat op vele locaties wordt uitgeoefend. Waren er vroeger enkele klinieken, tegenwoordig kan de patiënt uit vele mogelijkheden kiezen. Het is niet makkelijk om een keuze te maken uit de vele klinieken die zich op het internet aanbieden. En om te beginnen is het al lastig om te weten of een bepaalde ingreep wel zal voldoen aan de verwachtingen die u er van heeft.

Daartoe dient deze website. Enerzijds als een soort introductie van mij als plastisch chirurg en anderzijds om u te informeren over de cosmetische plastische chirurgie van het gelaat.

Erik Laban, Velthuis Kliniek Amsterdam, Hilversum.

Erik laban


Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlLaban, E. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Copyright 2018 | All Rights Reserved | eriklaban.nl