Op het spreekuur, maar ook wel via de mail zijn dit de tien meest gestelde vragen over de onderooglidcorrectie:

1). Kom ik ervoor in aanmerking? Het mooiste kan ik dat tijdens het spreekuur laten zien. het is vooral een geschikte ingreep bij mensenmensen met wallen en/ of kringen. Dat ziet er dan moe uit, zonder dat je eprse moe hoeft te zijn

2). Krijg ik narcose? Dat is afhankelijk van soort en de uitgebreidheid van de correctie. Of sedatie, of algehele narcose

3). Hoe lang heb ik er profijt van? Dat is een goede maar moeilijk te beantwoorden vraag. Het hangt namelijk van veel factoren af zonlicht, medicijnen, gewichtsveranderingen, soort huid maar in het algemeen toch 5 – 10 jaar. waarbij je moet begrijpen dat je de voorsprong natuurlijk altijd houdt.

4). Wat kan er mis gaan? Ook dit is een zeer begrijpelijke vraag. Tenslotte is het een ingreep om wat ouderdoms verschijnselen weg te werken. Daar wil je geen grote risico’s bij lopen. En dat loop je ook niet. Wat kan gebeuren is een te grote bloeduitstorting. Op zich is dat geen drama, maar soms moet dat wel door ee kleine ingreep worden verholpen.

5). Wordt de ingreep vergoed door de zorgverzekeraar? Een onderooglidcorrectie wordt nooit vergoed door de zorgverzekeraars.

6). Kan je na een aantal jaren een onderooglidlidcorrectie  herhalen. Ja als dat nodig is, dan kan dat zeer zeker. Het is zelden noodzakelijk.

7). Is het litteken lang zichtbaar? Dat wisselt heel sterk. De eerste 7-10 dagen is het blauw. het  litteken is als nel een dun rood lijntje. De eerste 3-4 maanden is datmeestal nog wel zichtbaar. Het is wel goed te camoufleren.

8). Komen er pleisters op het wondje? Ja, gedurende 1 week tot de hechtingen verwijderd worden ziten er dunne pleistertjes op het littekentje en het onderooglid.  Ze mogen, na 24 uur wel nat worden.

9). Heb ik pijn na de operatie? Hoewel dat natuurlijk nogal kan variëren valt dat in het algemeen heel erg mee. Het is eerder een wat vervelend strak gevoel.

10) Hoe zal bij mij het resultaat zijn? Kom langs op het spreekuur, dan laat ik in de spiegel zien hoe het in uw geval wordt.