Op het spreekuur, maar ook wel via de mail zijn dit de tien meest gestelde vragen over de bovenooglidcorrectie:

1). Kom ik ervoor in aanmerking? Het mooiste kan ik dat tijdens het spreekuur laten zien. Het is vooral een geschikte ingreep bij mensen bij wie de huid op de wimpers hangt. Dat ziet er dan moe uit, maar kan ook vermoiedheidsklachten veroorzaken.

2). Krijg ik narcose? Nee dat is niet nodig. De ingreep gaat onder plaatselijke verdoving. Dat wil zeggen drie prikjes onder huid van het bovenooglid. Valt echt heel erg mee!

3). Hoe lang heb ik er profijt van? Dat is een goede maar moeilijk te beantwoorden vraag. Het hangt namelijk van veel factoren af zonlicht, medicijnen, gewichtsveranderingen, soort huid maar in het algemeen toch 5 – 10 jaar. waarbij je moet begrijpen dat je de voorsprong natuurlijk altijd houdt.

4). Wat kan er mis gaan? Ook dit is een zeer begrijpelijke vraag. Tenslotte is het een ingreep om wat ouderdoms verschijnselen weg te werken. Daar wil je geen grote risico’s bij lopen. En dat loop je ook niet. Wat kan gebeuren is een te grote bloeduitstorting. Op zich is dat geen drama, maar soms moet dat wel door ee kleine ingreep worden verholpen.

5). Wordt de ingreep vergoed door de zorgverzekeraar? Dat hangt helemaal af van de afgesloten polis. Het beste is deze goed te lezen.

6). Kan je na een aantal jaren een bovenooglidcorrectie  herhalen. Ja als dat nodig is, dan kan dat zeer zeker. Het is een beetje afhankelijk van de stand van de wenkbrauw.

7). Is het litteken lang zichtbaar? Dat wisselt heel sterk. De eerste 7-10 dagen is het blauw. hetlitteken is als nel een dun rood lijntje. De eerste 3-4 maanden is dat meestal nog wel zichtbaar. Het is wel goed te camoufleren.

8). Komen er pleisters op het wondje? Ja, gedurende 1 week tot de hechtingen verwijderd worden zitten er dunne pleistertjes op het littekentje.  Ze mogen, na 24 uur, wel nat worden.

9). Heb ik pijn na de operatie? Hoewel dat natuurlijk nogal kan variëren valt dat in het algemeen heel erg mee. Het is eerder een wat vervelend strak gevoel.

10) Hoe zal bij mij het resultaat zijn? Kom langs op het spreekuur, dan laat ik in de spiegel zien hoe het in uw geval wordt.