ooglidcorrectieZowel de bovenoogleden als de onderoogleden kunnen in de loop der jaren gaan hangen, een ooglidcorrectie kan dan een oplossing zijn.

De ooglidcorrectie van het bovenooglid

Bij de bovenoogleden is er meestal sprake van een huidoverschot wat op de wimpers gaat hangen. De behandeling bestaat dan ook uit een bovenooglidcorrectie waarbij dat huidoverschot wordt weggehaald. Zie voor meer informatie de bladzijde Bovenooglidcorrectie.

De ooglidcorrectie van het onderooglid

Bij de onderoogleden kan er sprake zijn vanhuidoverschot of uitpuilend vet. met name als er utpuilend vet is ontstaat er een wal.  Onder die wal is dan meestal een kring zichtbaar. Het beste is dit te behandelen door het huidoverschot weg te halen en het uitpuilende vet te verplaatsen. Zie voor meer informatie de bladzijde Onderooglidcorrectie

Veel mensen hebben last van zowel de boven- als de onderoogleden. De correcties worden dan ook vaak gecombineerd.

Hoewel de onderooglidcorrectie dan meestal als zwaarder wordt ervaren, is het natuurlijk wel zo dat je de periode met bloeduitstorting en zwelling op die manier mooi combineert. Het kan dan wel iets langer duren voor de zwelling weg is.De periode dat je rustig aan moet doen en dat het zichtbaar is is natuurlijk wel veel korter.

Op het spreekuur kanm ik u goed laten zien wat de mogelijkheden zijn en tevens bespreken wat er bij komt kijken. Ik heb spreekuur in Velthuiskliniek Amsterdam of in Velthuiskliniek Hilversum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *