Het ouder worden van het gezicht gaat vaak gepaard met het losser worden van de huid van de hals. De huid kan wat rimpelig worden of als echte plooien aanwezig zijn. Tenslotte zie je nogal eens  de randen van de platte hals spier (de Platysma) als 2 parallelle strengen aan de voorkant van de hals lopen. Vaak  gaat het allemaal een beetje gelijk op, en krijg je dus zowel dat de strakke kaaklijn verdwijnt als dat de huid van de hals te los is geworden. Een halslift kan de oplossing zijn.

DE OPERATIE METHODES

Er zijn 3 verschillende manieren om de hals te liften:

De platysma plastiek

De platysma lift, of ook wel platysma plastiek, wordt toegepast bij mensen die een te sterk ontwikkelde platysma spier hebben waardoor deze spier vrij snel wordt aangespannen en er twee plooien zichtbaar worden van de kin verticaal naar beneden. Dat zijn de randen van de zogenaamde platysma spier.

Je kan dit verhelpen door de randen bijvoorbeeld aan elkaar te hechten. Ook wordt het wel behandeld door botox-injecties, die de spier iets slapper maken. Een animatie filmpje van zo’n operatie vind men hier. het is belangrijk om te kijken of er niet ook een huidoverschot is, want dan moet toch ook een halslift, of een uitgebreidere macs-lift worden uitgevoerd.

Liposuctie van de onderkin. Liposuctie alleen is meestal alleen goed mogelijk bij jonge mensen. Omdat er vaak ook een huidoverschot is, vallen de resultaten vaak tegen.


De directe hals lift

Bij het weghalen van te veel huid bij de hals, zou je het liefst de huid ter plaatse wegsnijden en hechten. Het vervelende is dat het litteken dan aan de voorkant komt en daarmee zichtbaar is. Eigenlijk alleen bij de oudere huid is dit mogelijk. Zie hiervoor ook mijn blog.


De hals – face lift.

Omdat de combinatie van verouderings verschijnselen van de hals met die van het gezicht eigenlijk het meeste voorkomt, is de combinatie ingreep meestal ook het meest succesvol.

HET CONSULT

Tijdens het consult bespreek ik met u de mogelijkheden die er zijn naar aanleiding van uw wensen. We kijken samen bij de spiegel, waarbij ik u vrij goed kan voorhouden hoe het de hals er uit komt te zien na de ingreep. Tevens bespreek ik dan met u hoe uitgebreid de ingreep zal zijn.

De consulten vinden plaats in Velthuiskliniek Amsterdam 

DE VOOR OPERATIE

Stukje tekst

DE OPERATIE

Vlak voor de operatie spreek ik u nog waarbij de ingreep nog eens met u besproken wordt. In het algemeen wordt een halslift met een roesje uitgevoerd.

U blijft in het algemeen nog 3-4 uur na de ingreep in de kliniek. Als de ingreep wat uitgebreider is, of als u heel ver weg woont moet u één nacht blijven.

NA DE OPERATIE

De pijn valt eigenlijk altijd erg mee. Meestal wordt het omschreven als een beurs gevoel, of spierpijn. Het gezicht is de eerste dagen opgezet en alles voelt strak aan. Na enkele dagen wordt de bloeduitstorting zichtbaar. De eerste twee weken is in het algemeen wel duidelijk zichtbaar dat u geopereerd bent.

De eerste dagen is het belangrijk goed rust te houden. Met name bukken en zwaar tillen moet u vermijden. Administratief werk kan men al snel weer uitvoeren. Met intensief sporten en zwaar, tillend, werk mag u weer na vier weken voorzichtig beginnen. Uiteindelijk kan het wel 3-6 weken duren voor het eindresultaat is bereikt, het litteken blijft nog langer zichtbaar.

Het is aan te raden om voor de operatie een aantal voorzorg maatregels te treffen. Zodat de eerste dagen makkelijk verlopen. Kijk op de checklist.

MOGELIJKE COMPLICATIES

Gelieve aan te vullen

informatieve Video’s halslift

Veelgestelde vragen halslift

Waar komen de littekens bij een halslift

Waar komen de littekens bij de hals lift?

Het mooiste is als de littekens bij het oor kunnen worden weggewerkt. Een echt goed en strak resultaat kan echter niet altijd op deze manier worden bereikt. 

Voor het mooiste en strakste resultaat is het soms nodig om het huidoverschot weg te halen aan de voorkant. Het littekenis dan Z-vormig en is dan wel zichtbaar gedurende de eerste maanden. 

Vindt er ook liposuctie plaats bij een hals lift?

Vindt er ook liposuctie plaats bij een hals lift?

Vaak is er naast het huidoverschot ook wat vet te veel onder de kin. Dit kan prima door middel van liposuctie worden verwijderd.

Is er altijd een platysmaplastiek nodig

Is altijd ook een platysma-plastiek (strak trekken van de hals spieren) nodig?

Nee dit hoeft eigenlijk alleen als zelfs in rust, dus zonder aanspannen, de spieren zich als twee strengen presenteren.

Wordt de huid ook steviger na een hals lift

De huid van de hals is vaak veel dunner dan de huid van het gezicht. Verandert dat ook door een hals-lift?

Nee, jammer genoeg is het op geen enkele manier mogelijk om de halshuid elastischer en steviger te maken. daarom valt het resultaat van de hals lift vaak ook altijd wat tegen

Wat kan je doen bij een kalkoen nek?

Wat kan je doen aan een echte kalkoenen nek?

Eigenlijk is alleen het verwijderen van de huid aan de voorkant van de hals een mogelijke oplossing als er erg veel huidoverschot is onder de kin.

MEER INFORMATIE

Vragen of meer informatie? Ik help u graag.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO van 08.00 tot en met 20.00 uur en op vrijdagen van 08.00 tot 17.00 uur

Dit fomulier of telefoonnummer is niet bedoeld voor medische vragen met een spoedeisend karakter.