Het ouder worden van het gezicht gaat vaak gepaard met het losser worden van de huid van de hals. De huid kan wat rimpelig worden of als echte plooien aanwezig zijn.

Daarnaast kan er in aanleg nogal wat vet aanwezig zijn bij de onderkin. Dit hoeft helemaal niet door overgewicht te komen, maar is vaak altijd al aanwezig geweest.

Dat vet kan je door middel van liposuctie verwijderen,. Voorwaarde is dan wel dat de huid elastisch genoeg is om mee te krimpen, zodat je niet een los velletje overhoudt.

Tenslotte zie je nogal eens  de randen van de platte hals spier (de Platysma) als 2 parallelle strengen aan de voorkant van de hals lopen.

 

 

Vaak  gaat het allemaal een beetje gelijk op, en krijg je dus zowel dat de strakke kaaklijn verdwijnt als dat de huid van de hals te los is geworden.

Wat kan je daar aan doen?

De platysma plastiek

De platysma lift, of ook wel platysma plastiek, wordt toegepast bij mensen die een te sterk ontwikkelde platysma spier hebben waardoor deze spier vrij snel wordt aangespannen en er twee plooien zichtbaar worden van de kin verticaal naar beneden. Dat zijn de randen van de zogenaamde platysma spier.

Je kan dit verhelpen door de randen bijvoorbeeld aan elkaar te hechten. Ook wordt het wel behandeld door botox-injecties, die de spier iets slapper maken. Een animatie filmpje van zo’n operatie vind men hieronder. het is belangrijk om te kijken of er niet ook een huidoverschot is, want dan moet toch ook een halslift, of een uitgebreidere macs-lift worden uitgevoerd. Zie ook mijn blog hierover.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=7rMzXJfUITA

Liposuctie van de onderkin. Meestal alleen echt goed mogelijk bij jonge mensen. Kijk hiervoor op mijn blog

De directe hals lift.

Bij het weghalen van te veel huid bij de hals, zou je het liefst de huid ter plaatse wegsnijden en hechten. Het vervelende is dat het litteken dan aan de voorkant komt en daarmee zichtbaar is. Eigenlijk alleen bij de oudere huid is dit mogelijk. Zie hiervoor ook mijn blog.

De hals – face lift.

Omdat de combinatie van verouderings verschijnselen van de hals met die van het gezicht eigenlijk het meeste voorkomt, is de combinatie ingreep meestal ook het meets succesvol.

Zie mijn blog: hals-, facelift met liposuctie en over de kaaklijn en de kin