Vergoeding bovenooglidcorrectie

De bovenooglidcorrectie is één van de meest uitgevoerde plastische ingrepen. Dat komt enerzijds omdat het zo’n dankbare ingreep is, en omdat het resultaat goed voorspelbaar is, maar vooral komt het gewoon omdat veel mensen last hebben van de hangende oogleden. Last van een zwaar gevoel, last van vermoeide ogen, hoofdpijn soms zelfs. Daarbij kan mee spelen dat mensen het ook vervelend vinden dat ze er moe uit zien, dat het zo somber lijkt, maar voor veel mensen gaat het erom dat ze er last van hebben, functionele last, en daarmee is er een medische indicatie.

Veel zorgverzekeraars zien dit ook in en hebben de vergoeding van een bovenooglidcorrectie dan ook opgenomen in een aanvullende verzekering.

Dat betekent niet dat je zomaar overal op kosten van je verzekering een ooglidcorrectie mag laten doen. En gelukkig maar, zie  verhaal over ooglidcorrecties door huisartsen. De verzekeraars hebben afspraken gemaakt met klinieken bij wie je veilig terecht kan voor een correctie van de bovenoogleden.

Naar aanleiding van dergelijke afspraken is het per 1 juli ook mogelijk in de Velthuiskliniek om, als er een medische indicatie bestaat, de bovenooglidcorrectie vergoed te krijgen door vrijwel alle zorgverzekeringen. De aanvraag procedure wordt voor u uitgevoerd door de kliniek en duurt in het algemeen 2- 3 weken.

Voor Achmea, CZ en ONVZ verzekerden is Velthuiskliniek gemachtigd de indicatie voor vergeding te stellen.

Opvallend hierbij is overigens wel dat Menzis, niet bereid is om afspraken te maken. Gelukkig heeft iedereen, en in dit geval dus de bij Menzis verzekerden, de mogelijkheid om van verzekeraar te veranderen.

Zie hier een bericht over het veranderen van zorgverzekeraar. Op Independer.nl staat een overzicht met betrekking tot de vergoeding van bovenooglidcorrecties door zorgverzekeraars.

Copyright 2018 | All Rights Reserved | eriklaban.nl