Vergoeding Bovenooglidcorrectie CZ

CZ is een bedrijf waaronder een aantal zorgverzekeringen zijn verzameld. Delta Lloyd en Ohra zijn de bekendste. Deze merken hebben ieder weer hun eigen soort aanvullende polissen. Sommige van deze aanvullende polissen vergoeden de bovenooglidcorrectie wel, sommige niet. Het is het beste om dit in uw polis na te kijken. Ook de Independer site kan u hierbij helpen. Mocht uw verzekeringspolis er niet bij staan, dan kunt u het bete contact opnemen met uw verzekeraar.

Als uw polis de bovenooglidcorrectie vergoedt, dan staat daar meestal als voorwaarde bij: indien medisch noodzakelijk.

Voor CZ betekent dit dat u de ingreep vergoed krijgt als u functionele klachten heeft zoals gezichtsveld beperking of hoofdpijn EN als meer dan de helft van de pupil door de ooglidrand of door het huidoverschot van dat hangende bovenooglid  bedekt is. Zie de onderstaande tekening.

Indicatie CZ

Een uitzondering vormt de Politie Polis, PZP. Hiervoor geldt op zijn minst dat de iris tot aan de pupil bedekt moet zijn door het huidoverschot van het bovenooglid.

Houdt u vooral rekening met het EigenRisico. Met het verplicht Eigen Risico heeft u niets te maken. Het gaat hier immers niet om een ingreep uit de basis verzekering. Maar wel heeft u te maken met het vrijwillig Eigen Risico, zoals u dat bij uw polis heeft afgesloten.

Copyright 2018 | All Rights Reserved | eriklaban.nl