Vergoeding Bovenooglidcorrectie. Achmea,

Achmea is een bedrijf waaronder een aantal zorgverzekeringen zijn verzameld. Zilver Kruis, Centraal Beheer en Interpolis zijn de bekendste. Deze merken hebben allen weer hun eigen soorten aanvullende polissen. Sommige van deze aanvullende verzekeringspolissen vergoeden de bovenooglidcorrectie wel, sommige niet. Het is het beste om dit in uw polis na te kijken. Ook de Independer site kan u hierbij helpen. Mocht uw verzekering er niet bij staan, dan kunt u het beste contact opnemen met uw verzekeraar.

Als uw polis de bovenooglidcorrectie vergoedt, dan staat daar meestal als voorwaarde bij: indien medisch noodzakelijk.

Voor Achmea betekent dit dat u de ingreep vergoed krijgt als u functionele klachten heeft zoals gezichtsveld beperking of hoofdpijn EN als meer dan de helft van de ooglidrand door het huidoverschot van dat hangende bovenooglid  bedekt is. Zie de onderstaande tekening.

indicatie Achmea

 

Houdt u vooral rekening met het EigenRisico. Met het verplicht Eigen Risico heeft u niets te maken. Het gaat hier immers niet om een ingreep uit de basis verzekering. Maar wel heeft u te maken met het vrijwillig Eigen Risico, zoals u dat bij uw polis heeft afgesloten.

Copyright 2018 | All Rights Reserved | eriklaban.nl