the story of my life

screenshot RTL 1Afgelopen maandag 5 september was de eerste uitzending van ” The Story of my Life”. Met Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau. Wesley en Yolanthe worden geportretteerd als 60 jarigen en als 90 jarigen. Prachtig geschminkt.

En natuurlijk interessant om te zien hoe zij er over 30 en 60 jaar uit zullen zien. De veroudering was mooi in beeld gebracht. Met name als je het oudste portret van Yolanthe ziet dan is het meest opvallend de niet-meer-strakke-kaaklijn, de diepe neus-lippenplooi, de bovenoogleden en de hals. Dat komt goed overeen met de werkelijkheid. Tijdens de veroudering krijg je in het gezicht natuurlijk meer huid, maar vooral zakt het volume van het gezicht. Dat zie je aan de “wangzakjes” bij de kaaklijn en bij de diepe neus-lippenplooi. Daar blijft dat zakkende volume eigenlijk hangen op die plooi. Valt er als het ware overheen.

Het goed nieuws is….. daar is nou net goed wat aan te doen. Door het onderhuidse weefsel te liften Zorg je ervoor dat dat volume weer op z’n oorspornkelijke plaats terug komt.

Eigenlijk zoals op dit animatie filmpje wordt getoond.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=Xk1bIXpSa4s

Een facelift zorgt er dus voor dat juist deze verschijnselen minder opvallend worden.

Er zijn een paar zaken die niet helemaal bereikt zijn. Bij het ouder worden verdwijnt er ook nogal wat volume. Vooral tegen de negentig. De wangen vallen in, de ogen worden wat holler, de bovenlip wordt dunner ( en langer!).

Mooi voorbeeld daarvan zijn de foto’s vanBrigitte Bardot jong en oud. Je ziet de wat hollere ogen, de langere en dunnere bovenlip en het zakken van het volume van de wangen. Ze is wel iets zwaarder geworden, dus het volume bij de wangen is wel gebleven.

Maar toch, het is mooi gedaan.