patiënte nr 6, de kaaklijn en de hals

f6-52Patiente nummer 6.

Het laten zien van voor- en na-foto’s bij facelift patiënten is alleen zinvol als daarbij verteld wordt en uitgelegd wordt wat er bij deze specifieke patiënt gedaan is en waarom, wat de beperkingen zijn, en wat de grootste winst is van de behandeling. Hieronder behandel ik patiente nr 6 van de zeven uit deze serie.

Ook bij haar is duidelijk te zien wat de verslapping van het steunweefsel teweegbrengt. Het gaat ook bij haar veel meer om vorm dan om huidoverschot of iets dergelijks. Veel mensen denken dat een facelift hetzelfde is als het strak trekken van de huid. Dat is niet het geval. De facelift zoals die tegenwoordig wordt uitgevoerd vermindert natuurlijk wel degelijk het aantal rimpels, maar gaat er vooral om de vorm van het gezicht te verbeteren. Zo ook bij deze 6e patiënte.

Zolas op de foto’s en-profil goed te zien is gaat het bij haar om de kaaklijn, om de ingevallen wangen, maar ook om de hals. Zoals zo vaak gezegd wordt: alles zakt naar beneden, tot de hals aan toe. Door het steun weefsel omhoog te halen is de contour van de hals verbeterd, als ook de vorm van het gezicht (kaaklijn, hals), zoals op de ¾ foto’s goed te zien is. Patiente is geopereerd in Velthuiskliniek Amsterdam.