Ooglidcorrectie in Hotel kamer

bol voor na
Ooglid correctie in een hotelkamer

Recent zijn de vestigingen van Velthuiskliniek bezocht door de Inspectie voor de Gezondheids Zorg.

Dat gebeurt eens in de zoveel tijd en haast alles wordt daarbij geinspecteerd. De Operatie Kamer, de procedures, de verpleegafdeling.  Zo’n onderzoek is niet mals. Voldoet de OK wel aan alle hygiene eisen? Is de kans op infecties wel zo klein als haalbaar is?  Prima natuurlijk, deze check!

Het is elke keer spannend, maar we zijn er weer goed uit gekomen. Er waren eigenlijk geen op- of aanmerkingen.

Dat is natuurlijk een mooi resultaat. Het is al fantastisch als we van de patiënten horen dat ze tevreden en blij zijn met het resulaat, maar het is ook mooi als blijkt dat het hoogste inspectie orgaan dat bevestigt.

Met in mijn achterhoofd nog de uitslag van deze controle zag ik vorige week op mijn spreekuur een patiënte die me vroeg wat ik vond van het bij haar behaalde resultaat van de bovenooglidcorrectie. Soort second opion. Zie de foto. Was uitgevoerd in een hotel kamer die speciaal voor deze gelegenheid was afgehuurd. De hele dag vonden daar ooglidcorrecties plaats. Mensen hadden zich aangemeld bij schoonheidspecialistes. Begrijp me goed, dit was gewoon in Nederland. 2014.

Nou ja, het resultaat is belabberd (het linker oog, oei!!!)  maar los daarvan ik zou toch wel het verslag van de Inspectie van deze kliniek willen zien. Zou die hotelkamer voldoen aan alle strenge eisen waar onze Operatie Kamer aan voldoet. Zou de kans op infecties net zo klein zijn?

Nee natuurlijk. Maar de kans dat de Inspectie hier weet van heeft is ook niet groot. Hoe zouden ze het ook moeten weten. Watik wel heel verbazingwekkend vind, is dat er kennelijk zoveel mensen zijn die een operatie aan de oogleden in een hotel kamer laten uitvoeren.