Goedkoop blijft duurkoop

20130326-110909.jpg Al eerder berichtte ik hier over de verschillen in prijzen die er zijn tussen de verschillende klinieken. Waarom kost  bijvoorbeeld een bovenooglidcorrectie bij de één 1200 en bij de ander 900 euro. Ik beschreef ook dat het te maken heeft met veiligheid en kwaliteit. Met de kosten die gemaakt moeten worden om de kans op complicaties, zoals infecties, zo klein mogelijk te maken. Voor veel mensen die ik spreek is dat ook wel duidelijk. Een operatie is niet niks en dat doe je niet bij Beun de Haas op de hoek.

Maar hoe zit het met bijvoorbeeld Botox injecties. Dat is toch alleen maar een klein prikje? Waarom verschillen de prijzen wat dat betreft ook zoveel? Scheelt soms wel de helft. Inderdaad heb je daar geen duur opgetuigde operatie of behandelkamer voor nodig. In veel gevallen gebeurt het ook bij de schoonheidspsecialiste in de salon. Hopenlijk niet door die schoonheidspsecialiste….

Op Nu.nl stond een paar dagen geleden haarfijn uitgelegd hoe dat prijsverschil tot stand komt. Het prikje is weliswaar veel goedkoper, maar de concentratie van de werkzame stof is ook veel lager. Je krijgt gewoon weg minder van de effectieve stof. Het effect is dan eerder voorbij. En dan kan het natuurlijk veel goedkoper. Dat je dan na een paar maanden weer een herhaling nodig hebt om je frons minder te maken en dat je dus uiteindelijk veel duurder uit bent…. dat vertelt niemand je als je de afspraak maakt voor die veeeeel goedkopere behandeling.

Goedkoop blijft duurkoop!