De ooglidcorrrectie, de eerste week na de ingreep

oogleden

de eerste periode na een bovenooglidcorrectie

Veel mensen vragen tijdens het spreekuur hoe blauw en hoe gezwollen de oogleden nu precies worden. Dat is heel lastig te zeggen. Het hangt van zoveel factoren af.

Natuurlijk van mij, dat wil zeggen doe ik wel zo veel mogelijk mijn best om zoveel mogelijk de bloeduitstorting te voorkomen.

Maar even goed van de eerste uren / dagen na de ingreep. Het is zo belangrijk om goed te koelen, niet te bukken, geen zware dingen te tillen, kortom te zorgen dat er niet te veel druk op de ogen komt. En tenslotte verschilt het enorm per persoon. Mensen die aangeven dat ze snel blauwe plekken hebben, krijgen meestal ook behoorlijk blauwe ogen. De stolling van het bloed verschilt nu eenmaal per persoon.

In het algemeen kan je wel zeggen dat de zichtbare zwelling (de blauwe ogen) na gemiddeld 1 week grotendeels wel verdwenen is. Er is dan echt nog geen eindresultaat. Het littekentje is nog gezwollen, rood en daardoor zichtbaar en ook de oogleden kunnen met name ‘s-ochtends nog gezwollen zijn.

Als voorbeeld, maar begrijp me goed het is slechts een voorbeeld, hierboven de  foto’s van één van mijn patiënten van de eerste dagen na de ingreep. En ook nog eentje na 2 maanden.

SHARE IT: