ooglidcorrectie Veel patienten met overangende bovenoogleden vragen zich af hoe het nu toch precies zit met de vergoeding door de zorgverzekeraars.

Het is niet makkelijk om er in een paar zinnen iets over te zeggen.  Het beste is natuurlijk om goed in de polisvoorwaarden te kijken.

Kort en goed komt het erop neer dat de bovenooglidcorrectie niet meer vergoed wordt in het basis pakket. In sommige aanvullende verzekerings pakketten komt de correctie van de bovenoogleden nog wel onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor vergoeding.

Het lastige is nu dat die voorwaarden verschillen per verzekerings maatschappij. Voor allen komt het er wel op neer dat men er veel last van moet hebben (bijvoorbeeld ernstige gezichtsveld beperking) en dat dat, bijvoorbeeld door een foto, aantoonbaar moet zijn.

Hieronder een overzicht van de grote verzekerings maatschappijen. Bij allen geldt dat er sprake moet zijn van functionele stoornissen, zoals een gezichtsveld beperking. Hiernaast hebben ze allen hun eigen criteria:

Achmea: Huid op de wimpers voor > 50% van het bovenooglid. Ooglidrand hangt tot minstens aan de bovenrand van de pupil. Groot huidoverschot aan de zijkant van het oog / het ooglid.

CZ: Pupil voor meer dan 50% bedekt door de huid of de rand van het bovenooglid.

VGZ: De rand van het bovenooglid hangt tot 1 mm boven het centrum van de pupil.

IZA: Pupil voor meer dan 50% bedekt door de huid of de rand van het bovenooglid.

Menzis: Als ik het goed lees vergoed Menzis het nooit. Erg duidelijk zijn ze niet op hun website. Ze geven wel korting……

Het belangrijkste blijft het om goed de polisvoorwaarden te bekijken. Natuurlijk kunt u ook altijd een afspraak maken op mijn spreekuur.

 

SHARE IT: