Bovenoogleden op het spreekuur

bovenooglidVandaag weer een druk spreekuur. Mensen met vragen over het gezicht. Kaaklijn, wallen en oogleden. Moe, somber. “… Zie er anders uit dan ik me voel…” Het meest voorkomende zijn de mensnen die een correctie van de bovenoogleden willen. Vaak hebben ze er al een tijd over nagedacht. Toch een aantal keren een bezoek uitgesteld, want ja …snijden in een gezond lichaam….. Dat verhaal hoor je vaak.

Maar ook de klachten komen vaak overeen. Moe gevoel, Somber, hoofdpijn. s Aavonds zwaar. De oogleden zijn vaak wat rood.

En dat is ook wat je achteraf, na de ingreep hoort. Behalve dat het veel frisser oogt, zijn ook heel vaak de hoofdpijn klachten minder, minder moe op het eind van de dag, minder irritatie van de oogleden, het gezichtsveld beter.

Minstens zo belangrijk is dat eigenlijk iedereen vertelt dat het zo enorm is meegevallen. Verdoving stelde niets voor, niet heel erg blauw geweest (nou ja soms wel blauw, maar dan is het met een week ook weer bijna verdwenen, weinig zwelling. En vooral hoor je vaak dat de vermoeidheids en hoofdpijn klachten eigenijk na een week al minder werden.

Het blijft een dankbare ingreep. Volgende keer vertel ik over de verzekering en de bovenooglidcorrectie.