Patiënte nr 1. De kaaklijn.

f1-58Het laten zien van voor- en na-foto’s bij facelift patiënten is alleen zinvol als daarbij verteld wordt en uitgelegd wordt wat er bij deze specifieke pt gedaan is en waarom. Wat de beperkingen zijn, en wat de grootste winst is van de behandeling.

Hieronder bespreek ik de eerste patiënte, een jonge vrouw , halverwege de vijftig die bij me op het spreekuur kwam omdat ze vond dat ze er zoveel ouder uit zag dan dat ze zich voelde. Ze had geen probleem met wat rimpels, maar nu was het toch wel echt uit balans.

Als je naar de voor-foto van haar gezicht kijkt dan zie je dat de vulling in het midden gedeelte (onder de jukbenen) minder is geworden en dat zich dat als het ware heeft verzameld bij de kaaklijn. Het gezicht wordt daardoor smaller en rechthoekiger. Langer lijkt het eigenlijk. Dat veroorzaakt het vermoeide, haast wat ontevreden uiterlijk. De oorzaak, namelijk de verplaatsing van het volume van de wang naar de kaaklijn heb ik ongedaan gemaakt door middel van een niet al te uitgebreide MACS-lift, uitgevoerd in de Velthuiskliniek.

Op de na-foto zie je duidelijk dat de wangen minder ingevallen zijn en dat de kaaklijn steviger is. Alles bij elkaar een zachter, minder langwerpig gezicht.

 

Zie ook patiënte nr 2.

 

SHARE IT: