Op mijn spreekuur kennen vele mensen het begrip MACSlift. Mensen die komen in verband met hun ouder wordende gezicht. Ze hebben er al over gelezen of ze hebben een van de programma’s waarin ik een MACS-lift uitvoer op de televisie gezien. Ze kennen het begrip, weten wel wat er gebeurt, maar hoe precies…

Tijdens het spreekuur leg ik het nog verder uit en laat ik aan de hand van een aantal plaatjes zien wat het nou precies inhoudt. Voor de spiegel laat ik dan zie wat dat in hun geval betekent.

De letters van MACS zijn een afkorting die aangeeft wat er precies wordt gelift en in welke richting. En dat is heel essentieel, en dat maakt ook het verschil met de “ouderwetse” Face-lift. Of eigenlijk is ouderwets geen goed woord, ook die ingreep heeft nog een plaats.

Wat wordt er dan gelift? Heel belangrijk is te begrijpen dat de laag die onder de huid zit, eigenlijk tussen de huid en de mimiek spieren, dat die verantwoordelijk is voor de hamsterwangen, voor plooien van de hals en voor het volumeverlies in het gezicht. Die laag is minder elastisch geworden en uitgezakt. Die laag moet dus weer terug, korter gemaakt (gereefd zou de zeiler zeggen) en teruggebracht waar het vandaan kwam. Omhoog dus, in de richting van je kruin!

En dat is precies wat er bij zo’n MACSlift gebeurt. Het animatie filmpje laat het ook duidelijk zien.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=qolXxE1NFUE

Dit gebeurt met behulp van oplosbare onderhuidse hechtingen, die ervoor zorgen dat de bewuste laag wordt gelift. De huid gaat mee en voor zover er teveel huid is wordt het verwijderd. Juist hierdoor is het een kleinere ingreep, zijn er minder complicaties en is er een sneller herstel. Bovenal hebben we ook sterk de indruk dat het langer goed blijft!

Als voorbeeld de plaatjes van deze cliënte die ik eens voor dat TV-programma heb geopereerd. Bij haar heb ik een Macs-lift , een bovenooglid- en een onderooglidcorrectie uitgevoerd.

Macslift, voor en na foto's

Voor/na-foto

SHARE IT: