De Kaaklijn en de Kin

De kaak en daarmee ook de kin zijn een belangrijk gedeelte van het gezicht. Natuurlijk, de ogen, de wangen,de mond, de haren, de neus; alles is belangrijk en het is het geheel wat maakt dat je een eigen gezicht hebt, waarvan er geen tweede is. Maar de kaaklijn en de kin staan duidelijk in de belangstelling. Zie bijvoorbeeld de blog van Dr Laura Moojen en ook de nieuwsflits op de website van de Telegraaf.

Tegelijkertijd is er een interessante ontwikkeling op injecties gebied namelijk de ontwikkeling van een stof die onderhuids vet doet verdwijnen. Voorlopig met de futuristische naam ATX 101. Vroeger bestond er al zo’n stof, maar dat is van de markt gehaald. In de gezichts chirurgie zijn we eigenlijk erg terughoudend met het verwijderen van vet. Een gezicht lijkt juist ouder omdat het onderhuidse vet in de loop der jaren in volume afneemt, of omdat het vet naar beneden zakt. Bijvoorbeeld in het bijgevoegde plaatje. Er is na de Macs-lift minder huid overschot, maar daarbij is het teveel aan vulling van de kaaklijn weer terug naar boven gebracht door de S-lift.

Het gezicht lijkt minder langgerekt, en daarmee ook jonger.

S-lift. Rechts voor de ingreep, links erna.

 

Dus liever halen we geen vet weg. Maar soms moet je wel. En dat is met name onder de kin. Dat vet zit letterlijk een strakkere kaaklijn echt in de weg. Liposuctie is een mogelijkheid, maar als het inspuiten van een stofje hetzelfde werk doet, dan is dat natuurlijk veel eenvoudiger.

Zie hieronder de foto’s van een liposuctie van de onderkin.

liposuctie van de kin, links is na de liposuctie rechts ervoor

  

Het ATX101 is nog in de test fase, maar de resultaten lijken veelbelovend. Als het op de markt komt, dan meld ik dat zeker.