Borstvergroting met eigen vet

Wat zou er nou mooier zijn dan een borstvergroting met je eigen vet. Het voelt natuurlijk aan, het is van jezelf en je hebt er geen omkijken meer naar.

Jammergenoeg is het geen goede methode. Het onvoorspelbare karakter maakt dat veel plastisch chirurgen er, terecht,nogal terughoudend in zijn. Een veelbelovende nieuwe ontwikkeling is het toevoegen van groeifactoren. Daardoor zou meer vet het “overleven” en zou je dus beter kunnen voorspellen hoeveel van het ingespoten eigen vet werkelijk in de borst blijft. Recent is in het toonaangevende plastisch chirurgische tijdschrift een onderzoek gepubliceerd naar het nuttig effect ervan.

Bij 42 vrouwen is vergeleken of het toevoegen van de groeifactoren zin heeft. Dit blijkt niet zo te zijn. Dat wil niet zeggen dat groeifactoren zinloos zijn, ik denk zelf dat het een enorm belangrijke ontwikkeling is de plastische chirurgie. Het wil eigenlijk alleen maar zeggen dat we nog niet precies weten hoe we het toe moeten passen.Eigenlijk wisten we dat al van de facelift, waarbij het toevoegen van groeifactoren ook nog niet echt zinvol is gebleken.

Voorlopig blijft de oude vertrouwde (want niet lekkende!!) silicone prothese dus toch de beste keus bij een borstvergroting.