Op het spreekuur, maar ook wel via de mail zijn dit de tien meest gestelde vragen over de macslift:

1). Kom ik ervoor in aanmerking? Het mooiste kan ik dat tijdens het spreekuur laten zien. het is vooral een geschikte ingreep bij mensen bij wie de kaaklijn is verstreken, die van die wangzakjes hebben gekregen en bij wie het gezicht lang en wat uitgezakt lijkt te zijn geworden. Zie ook deze bladzijde

2). Krijg ik narcose? Nee dat is niet nodig. De ingreep duurt anderhalf uur en gaat onder sedatie. Dat wil zeggen via een infuus wordt een pijnstiller en een licht slaapmiddel ingespoten. U blijft zelf ademen tijdens de ingreep. Dat is de veiligste oplossing.

3). Hoe lang heb ik er profijt van? Dat is een goede maar moeilijk te beantwoorden vraag. Het hangt namelijk van veel factoren af zonlicht, medicijnen, gwichtsveranderingen, soort huid) maar in het algemeen toch 5 – 10 jaar. waarbij je moet begrijpen dat je de voorsprong natuurlijk altijd houdt.

4). Wat kan er mis gaan? Ook dit is een zeer begrijpelijke vraag. Tenslotte is het een ingreep om wat ouderdoms verschijnselen weg te werken. Daar wil je geen grote risico’s bij lopen. En dat loop je ook niet. Wat kan gebeuren is een te grote bloeduitstorting. Op zich is dat geen drama, maar soms moet dat wel door ee kleine ingreep worden verholpen.

5). Kan de aangezichtszenuw worden beschadigd? Bij de Macs-lift kom je niet in de buurt van de takken van die zenuw. De kans op blijvende beschadiging is dus zeer, zeer klein.

6). Kan je na een aantal jaren een MACs-lift herhalen. Ja als dat nodig is, dan kan dat zeer zeker.

7). Is het litteken lang zichtbaar? Om die vraag te beantwoorden is het belangrijk te weten hoe het litteken loopt. Zie hiervoor mijn onderstaande verhaal. De eerste 3 tot zes weken is het meestal nog wel duidelijk zichtbaar als een rood lijntje. Het is wel goed te camoufleren.

8). Krijg ik een verband om? Ja, gedurende 1 week moet men een klittenband verband dragen, wat steun geeft aan de facelift. Het mag wel af om te douchen, maar moet dag en nacht gedragen worden.

9). Heb ik pijn na de operatie? Hoewel dat natuurlijk nogal kan variëren valt dat in het algemeen heel erg mee. Het is eerder een wat vervelend strak gevoel.

10) Hoe zal bij mij het resultaat zijn? Kom langs op het spreekuur, dan laat ik in de spiegel zien hoe het in uw geval wordt.